پویش ملی مبارزه با سرطان

سرطان قابل پیشگیری است با خود مراقبتی و امید
اول تا هفتم بهمن ماه امسال هفته مبارزه با سرطان است.از آنجایی که حدود نیمی از سرطانها را می توان قابل پیشگیری قلمداد کرد ، تردیدی نیست که بهترین راه برای مقابله با گسترش این بیماری مشارکت فعالانه سیاستگزاران از عرصه های گوناگون در حوزه سلامت بوده و جدای از آن اطلاع رسانی عمومی و تشریک مساعی آحاد جامعه ، از جایگاه ویژه ای برخوردار است. هرچند مردم با اتخاذ روش های خود مراقبتی باید محافظ خود در برابر عوامل خطر ساز بیماریها باشند ، لیکن دیگر مسئولان نیز وظیفه دارند ضمن آموزش نظامند شیوه های بهداشتی خود مراقبتی و ارائه خدمات مناسب جهت کنترل عوامل مستعد کننده ، از بروز و بسط عوامل خطر جلوگیری و مردم را در برابر آنها محافظت و حمایت نمایند.
مقتضی است ، ضمن حمایت از « پویش ملی مبارزه با سرطان » و با تأکید بر آگاهی از مسئولیت فردی و اجتماعی جهت کنترل عوامل خطر سرطان ، با فعالیت مضاعف در زمینه های مختلف چه درحوزه قانونگذاری ، چه اجرا و چه نظارت ، موارد زیر با اهیمت تر از گذشته در اولویت کاری مسئولین قرار گیرد:
1- باتوجه به تصویب « قانون الحاق دولت جمهوری اسلامی ایران به کنوانسیون چارچوب سازمان بهداشت جهانی در مورد کنترل دخانیات » در سال 1383 همچنین « قانون جامع کنترل و مبارزه ملی با دخانیات » مصوب سال 1385 ، انتظار می رود همه مفاد آن به ویژه افزایش قیمت سیگار و مالیات بر خرده فروشی و محدودیت دسترسی به آن به اجرا گذاشته شود.
2- باعنایت به ماده 39 قانون برنامه پنجم توسعه همچنین ماده 6 « قانون افزایش بهره وری بخش کشاورزی و منابع طبیعی » مصوب سال 1389 ، بر فرایند تولید ، نگهداری و انتقال محصولات کشاورزی از نظرمواد آسیب رسان به سلامتی نظارت بیشتری گردد.
3- بر مبنای مواد 38 ، 42 ، 136 قانون برنامه پنجم توسعه بر کیفیت تولید محصولات غذایی به ویژه چربی های مضر ، نمک ، شکر ، افزودنی ها و شیوه بسته بندی آنها نظارت گردد.
4- باعنایت به « قانون نحوه جلوگیری از آلودگی هوا » مصوب سال 1374 ، درجهت بهبود کیفیت هوای شهرهای بزرگ به ویژه از راه نظارت بر کیفیت سوخت ، تولید خودروهای با کیفیت و بهبود حمل و نقل عمومی ، تلاش روزافزون گردد.
5- باعنایت به ماده 127 قانون برنامه پنجم توسعه ، بر فرایند تولید و انتقال آب آشامیدنی نظارت بیشتری اعمال شود.
برگرفته از سایت دانشگاه زنجان