تبریک فرارسیدن روز دانشجو

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به اینکه 16 آذر نماد تاریخی استکبارستیزی دانشجوی ایرانی است، بر لزوم نامگذاری هفته‌ای به نام دانشجویان شهید مدافع حرم تاکید کرد.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، دکتر فرهاد رهبر در جلسه شورای دانشگاه آزاد اسلامی استان سمنان، با تبریک فرارسیدن روز دانشجو گفت: 16 آذر 1332 چهار ماه پس از کودتای 28 مرداد دانشجویان در اعتراض به ورود ریچارد نیکسون معاون وقت رئیس‌جمهور آمریکا و نماینده استکبار به ایران قیام کردند. قرار بود در این روز نیکسون به دانشگاه تهران بیاید و به او دکترای افتخاری داده شود اما در آن سال دانشجویان با بصیرت و روحیه استکبارستیزی که داشتند مقابل این اقدام ایستادگی کردند و سه نفر از دانشجویان به نام‌های مصطفی بزرگ‌نیا، احمد قندچی و مهدی شریعت‌رضوی با هدف مقابله با استکبار به درجه رفیع شهادت رسیدند.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: پس از پیروزی انقلاب اسلامی و در دوران هشت سال دفاع مقدس، حدود 200 هزار شهید در مقابل آمریکا، اروپا و دیگر کشورها که تمام قد پشت عراق ایستاده بودند، مقابله کردند. مهم‌تر از آن امروز شاهد آن هستیم که شهدای مدافع حرم در مقابل که ایستاده‌اند. به راستی داعش را چه کسی حمایت می‌کند و دست‌پروده کدام قدرت است؟ کسی تردید دارد که آمریکا پشت سر داعش است؟

وی با بیان اینکه امروز ایران اسلامی دارای حدود دو هزار شهید مدافع است، اظهار داشت: تقریبا 5 درصد شهدای مدافع حرم دانشجو بودند و از این تعداد 60 شهید مدافع حرم متعلق به دانشگاه آزاد اسلامی است.

رهبر خاطرنشان کرد: این به معنای آن است که ما در این سال‌ها 16 آذرهای متعددی را پشت سر گذاشتیم و شهدای دانشجویی که در مقابل استکبار و آمریکا ایستادند کمتر به آنان توجه شده است. سه شهید دانشجو در سال 32 مقابل آمریکا و زمانی که نیکسون نماینده آمریکا به ایران آمده بود، ایستادند و امروز شهدای مدافع حرم در مقابل داعش که مانند نیکسون نماینده آمریکاست، می‌ایستند.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با طرح این سوال که آیا جا ندارد روزی مانند 16 آذر یا هفته‌ای به نام دانشجویان مدافع حرم تعلق بگیرد و از زحمات آنان مانند شهدای 16 آذر قدردانی شود؟ گفت: آیا از روحیه استکبارستیزی که امروز در بین دانشجویان به‌وجود آمده، نباید قدردانی کنیم؟ قطعا باید قدردانی شود، وظیفه بنده است، من قصور کردم و قاعدتا باید زحمات این دانشجویان و خونی که ریخته شده را قدر بدانیم.

وی یادآور شد: هفته گذشته پیروزی بر داعش را جشن گرفتیم، 16 آذر 1332 آمریکا در مرز خودمان و در داخل کشورمان کودتا می‌کرد و ما در 28 مرداد 1332 داخل کشور با استکبار جنگیدیم اما امروز به برکت خون این شهدا و انقلاب اسلامی ما کیلومترها دشمن را از مرزمان دور کردیم و با آن می‌جنگیم، اگر شهدای مدافع حرم نبودند ما باید پشت در خانه‌هایمان با آمریکا و داعش می‌جنگیدیم.

فرهاد رهبر با بیان اینکه شهدای مدافع حرم، دشمن را کیلومترها دورتر معطل کردند، اظهار داشت: رشادت‌های مدافعان حرم جای تقدیر و تشکر دارد و در غیر این صورت همه ما درگیر بودیم. دانشجویان دانشگاه تهران سال 32 در داخل دانشگاه تهران با نماینده آمریکا مقابله کردند و امروز نماینده آمریکا، داعش است و مدافعان حرم هزاران کیلومتر دورتر از مرزها با آنها مقابله می‌کنند، بر اثر همین رشادت‌هاست که امروز دشمن را نمی‌بینیم، در صورتی که آن زمان دشمن کنار گوشمان بود.

لزوم توجه به اخلاق و پژوهش در دانشگاه آزاد اسلامی

رهبر با تاکید بر اینکه موضوع فرهنگ در دانشگاه آزاد اسلامی باید مورد توجه جدی قرار گیرد، گفت: تفکر و فرهنگ اسلامی، ایمان، اخلاق و همدلی باید در میان استادان، دانشجویان و کارمندان دانشگاه آزاد اسلامی موج بزند و این موضوعی است که از کلاس درس شروع می‌شود و استادان الگوی دانشجویان هستند.

وی افزود: موضوع فرهنگ ساختاری نیست، بلکه نیاز به برنامه‌ریزی دارد. یک کارمند نمی‌تواند در دانشگاه موج فرهنگی ایجاد کند، بلکه استادان، پیام‌آوران و سفیران فرهنگی در دانشگاه هستند و اخلاق و پژوهش در مرحله اول آموزش قرار دارد که متاسفانه در دانشگاه آزاد اسلامی کمتر به آن توجه شده است.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در پایان تاکید کرد: هر عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی یک معاون فرهنگی است و اگر به این نقطه رسیدیم، می‌توانیم ادعا کنیم که اسلامی هستیم.